ELISA 16-04-2013 – 17-12-2019

LENI DEL TURCO ANDALUZ 

ELISA IS HELAAS OP 17-12-19 OVERLEDEN

Elisa was mijn eerst kennismaking met de Perro de Agua Español. Tot op de dag van vandaag mis ik haar. Ik was zeer aan haar gehecht het was een lieve en prachtige hond. Ze raakte verlamd aan de achterpoten, door een ernstige hernia. Toen moest ik het moeilijke besluit nemen om haar te laten gaan. Mijn lieve Elisa is in huislijke kring ingeslapen.

Elisa is een teef en is 14 april 2013  geboren in Malaga, Spanje, in de provincie Andalusïe en met 9 weken bij ons gekomen. Haar vader is “Jaleo del Turco Andaluz”, haar moeder is ” Maña del Turco Andaluz. Haar roepnaam is Elisa, die naam vind ik mooier. Ik heb haar zelf opgehaald met het vliegtuig in een speciale tas.

Elisa in de tas op Malaga Airport

Elisa in de tas op Malaga Airport

Gelukkig mocht ze bij Air Berlin gewoon mee in de passagiersruimte. De hele reis heeft ze geen kik gegeven, ze was meteen op haar gemak.

De eerste nacht mocht ze in een doos naast mijn bed. Ze was de hele nacht rustig, af en toe keek ze over de rand van de doos, als ze zag dat ik er nog was ging ze braaf weer liggen.

Blijkbaar voelde ze zich bij ons meteen veilig. De volgende nacht ging ze in haar bench en dat ging ook meteen goed.

Elisa heeft lekker gezwommen.

Elisa heeft lekker gezwommen.

Gezondheid:

– Heupen HD – A

– Prcd-PRA – vrij

– ECVO – geen afwijkingen

– Met Stamboom

Waarom een Stamboom hond?

Omdat Elisa bij ons is gekomen toen ze 9 weken was, hebben wij de socialisatie, een heel belangrijk onderdeel van de opvoeding, zelf kunnen doen. Het is een hond die zich overal op haar gemak voelt. Is goed met kinderen, volwassenen en met andere honden. Ze is niet snel van haar stuk te brengen.

"Elisa del Turco Andaluz"

“Leni del Turco Andaluz” alias “Elisa”

Toch is ze ook wel pittig, over Kora onze andere Spaanse Waterhond wil ze graag de baas spelen. Maar ja, er moet er een de leiding nemen.

Daarbij is ze koel in het hoofd. Geen paniek. Verder leert ze heel snel en vergeet niets.

Vader van Elisa "Jaleo del Turco Andaluz"

Vader van Elisa “Jaleo del Turco Andaluz”

Ik heb anderhalf jaar Agility, behendigheidstraining met Elisa gedaan en dat ging erg goed. Ze is snel in de wendingen, kan heel hard rennen tussen de hindernissen door en pikt alle oefeningen snel op.

"Agility Elisa"

“Agility Elisa”