NESTJE KORA 18-04-17

Vandaag is Kora bevallen van 6 gezonde pups.

Maandag 2e paasdag rond 7 uur s’avonds begon ze onrustig te worden en begon de ontsluitingsfase. Om zeker te weten dat alles goed ging heb ik haar dinsdagochtend nog bij het dierenhospitaal langs geweest. Er werd een echo gemaakt en daar konden we 4 pups zien, alle hartjes klopten dus we konden met een gerust hart naar huis.

Omdat ik wist dat Kora’s favoriete plekje op onze “witte bank” was had ik die al bedekt met plastic en dekens. En dat was maar goed ook.

Bevallen op de bank

Dinsdagavond rond 7 uur begonnen de persweeeën en om 19:16 werd de eerste pup geboren een zwart reutje. Toen deze geboren was legde ik die in de werpkist in de hoop dat Kora daar in zou gaan, zodat de andere pups daar geboren konden worden. Kora dacht daar heel anders over. OK, dan toch maar de hele bevalling op de bank.

De bevalling verliep heel voorspoedig en om 23:56 werd de       6e pup geboren. 1 zwart reutje met wit, 1 zwart reutje, 1 bruin teefje, en 3 bruin met witte teefjes.

De dierenarts is donderdag gekomen om het nest te controleren. Het ging met allemaal goed, hartjes en longen klonken goed en geen open gehemelten. En met Kora was het ook allemaal goed.

Nu kunnen ze de komende weken lekker groeien!