DRIE PUPS NAAR HUN BAASJES

      4 reacties op DRIE PUPS NAAR HUN BAASJES

DE EERSTE DRIE SPAANSE WATERHONDEN PUPS ZIJN OPGEHAALD

Afgelopen zondag is de eerste pup “BRISA”, opgehaald door Irene en Bert. Brisa woont nu in Lelystad. Het viel mij niet mee om de eerste pup te laten gaan. Ik werd onverwacht toch best wel emotioneel. Maar ja, ik hebt ze geboren zien worden en acht weken lang  de best mogelijk zorg gegeven. In die tijd ben ik me toch gaan hechten aan die schatjes van pups. Brisa was de zwaarste bij de geboorte maar is uiteindelijk ingehaald door “Jaleo”.

Donderdag is “Jaleo” het enige reutje door Frank en zijn dochter opgehaald. Jaleo is door zijn nieuwe familie Bram genoemd. Toen hij naar huis ging woog hij 5.200 gram al een flink hondje dus. Bram woont nu in Hooglanderveen.

Vrijdag is “Micka”, door Marjolein en haar familie opgehaald. Micka is als eerste bij de keizersnede geboren en heb ik zelf lang gemasseerd om haar op gang te brengen. Micka is zwart en was ook echt maatjes met onze Kora die ook zwart was. Zij konden zo leuk met elkaar spelen en daagden elkaar echt uit. Dat was heel bijzonder om te zien. Micka gaat in Heerenveen wonen.

Afscheid nemen van de pups is niet eenvoudig, gelukkig gaan ze allemaal naar gezinnen toe die ik de zorg van de pups toevertrouw.

 

 

4 gedachten over “DRIE PUPS NAAR HUN BAASJES

 1. Marjolein

  Afgelopen vrijdag hebben we Micka opgehaald. Spannend, door de afstand hadden we haar nog maar een keer gezien toen ze drie weken oud was. De autoreis naar Heerenveen ging goed. Natuurlijk vond Micka het in het begin erg spannend, maar na een half uurtje lag ze lekker te slapen. Gelukkig was ze met Marijke al een paar keer in de auto geweest, dus dat kende ze wel. Bij thuiskomst was ze vooral nieuwsgierig naar haar nieuwe omgeving en gelukkig helemaal niet bang.
  Micka is inmiddels inmiddels vijf dagen bij ons en al helemaal gewend. De nachten gaan goed, ze slaapt in de bench naast mijn bed en vanaf de eerste nacht slaapt ze in een keer door. Overdag slaapt ze nog veel. het liefst op of onder iemands voeten. Het wandelen gaat ook heel goed. Duidelijk merkbaar dat ze dat al geoefend had want ze loopt vanaf het begin al heel goed aan de riem.
  Al met al zijn we heel blij met onze Micka. Leuk om vanaf het begin van de geboorte zo op de hoogte te worden gehouden met berichtjes en foto’s. Daardoor hadden we het gevoel dat we haar al een beetje kende voordat ze hier kwam. Aan Micka kunnen we merken dat ze echt tussen de mensen is opgegroeid de eerste weken. Vanaf het begin is ze dikke vrienden met iedereen in het gezin. Het is een heel stabiel, vrolijk, slim en vooral heel nieuwsgierig hondje. Het is het mooiste kerstcadeautje wat we ons konden wensen!

  1. Marijke van der Maat Auteur bericht

   Hoi Marjolien,
   Het doet mij goed om jouw bericht te lezen en ik ben blij dat het zo goed gaat met Micka en jullie samen.
   Was ook wel te verwachten want Micka was de kleinste in omvang, maar altijd de vroegste in ontwikkeling.
   Hier voelde ze zich ook heel vrij, vooral tussen de grote honden was het leuk om te zien.
   Ze was totaal niet bang en had in onze zwarte Spaanse Waterhond Kora haar speelmaatje gevonden.
   Ze daagde die dan ook regelmatig uit.

 2. Irene

  Gaat super goed met Brisa. Ze eet goed, groeit dus ook goed, slaapt in haar bench, is vrij en blij en al bijna zindelijk. De afgelopen dagen waren best druk en Brisa heeft zich prima gedragen; veel indrukken voor haar en ze heeft en dus ook veel geleerd. Wij zijn heel blij met haar! Dank zij de goede start bij moeder Elisa en de zorg van Marijke een vrije, blije en gezonde pup.

Gesloten voor reacties.