DE PUPS ZIJN GEBOREN!!

      3 reacties op DE PUPS ZIJN GEBOREN!!

Geboorte van de pups!

Gisteren was het duidelijk. De bevalling komt eraan.

Helaas zetten gisteren de weeën niet door. Ik had regelmatig contact met de dierenarts en voor de zekerheid zijn we s’middags naar de kliniek gegaan. Het was goed met alle pups en een pup zat al voor het geboorte kanaal. We konden naar huis gaan en even afwachten, als het ging zoals het hoorde dan zouden de persweeën elk moment kunnen beginnen.

Niet dus. Ik had er geen goed gevoel bij. Er kwamen geen persweeën en de ene pup zat al verder in het geboortekanaal.

Om 18:30 uur waren we weer bij de kliniek en zijn de pups om ongeveer 19:00 uur  via een keizersnede geboren. Helaas heeft één pup, de laatste en dat was zelfs de grootste het niet gehaald, hij had vruchtwater in de longen. Femke de dierenarts heeft er alles aan gedaan om hem te redden. Maar het mocht niet baten.

Het was een zeer enerverende ervaring, zo’n keizersnede en alles wat er bij komt kijken. Wij moesten natuurlijk meehelpen omdat de pups snel achter elkaar geboren worden. Wij moesten ze droogwrijven en stevig met de handdoek masseren totdat ze begonnen met piepgeluidjes, dan was het goed.

Voor Elisa was het natuurlijk een vreemde gewaarwording. Eerst ga je slapen en dan word je wakker en dan frummelt er van alles aan je. Nou, daar had ze dus niks mee! Niet gek natuurlijk. Wij zijn een hele tijd bezig geweest om de pups aan te leggen en uiteindelijk is het s’nachts allemaal goedgekomen en ging Elisa voor de pups zorgen als een echte goede moeder.

We hebben nu vier gezonde pups, drie bruine, waarvan twee teefjes en een reutje, en een zwart teefje. Ze wegen gemiddeld 350 gram en dat is een goed gewicht.

3 gedachten over “DE PUPS ZIJN GEBOREN!!

 1. Mariska

  Het was super leuk om de pups te zien. Wij zijn aan het aftellen. Hier thuis wordt van alles voorbereid, waardoor we al voorpret hebben. De pups gaan een goede opvoeding krijgen bij Marijke, we hebben er een goed gevoel bij.

  1. Marijke van der Maat Auteur bericht

   Hoi Mariska, Bedankt voor het compliment. Ik doe uiteraard mijn best om de pups een zo goed mogelijke start te geven.
   Leuk dat jullie thuis al met voorbereidingen bezig zijn. En de voorpret is mooi meegenomen. Nog eventjes geduld, in jullie geval nog 6 weken voordat jullie pup mee naar huis kan. Jullie pup blijft een weekje langer bij ons ivm jullie bezoek aan Oostenrijk. Kan ik nog een weekje langer genieten.

 2. Irene

  Tjonge, jullie zijn er heel druk mee geweest! Wat een ervaring.
  Jammer van het ene pupje, maar heel fijn dat ze andere gezond zijn!
  Fijn dat Elisa het goed doet , voor haar ook een bijzondere ervaring.
  Hopelijk kunnen jullie er nu echt van gaan genieten.
  En Kora mag straks vast tante zijn .
  Heel leuk datje al zo snel moeder en pups op de foto’s kunnen zien.

Gesloten voor reacties.