Numa en Lola zijn bevallen!

      10 reacties op Numa en Lola zijn bevallen!

Hè hè, ik heb weer een beetje energie om te schrijven na de marathon van bevallingen!

Numa en Lola hebben samen 12 pups ter wereld gebracht.

Na een aantal slapeloze nachten begon Numantina maandagmiddag 7/6 met de bevalling. S’avonds was er nog geen pup geboren, dus heb ik bij haar in de kamer op de bank geslapen. Je weet maar nooit! Numa heeft gelukkig als een roos geslapen in tegenstelling tot mij. Gelukkig maar zij zou haar energie nog hard nodig hebben.

Bevalling Numantina: Na vele uren hard zuchten kreeg Numa tegen 7 uur in de avond serieuze weeën en werd de eerste pup om 19:39 geboren, een zwart teefje, 370 gram, roze bandje na een lange pauze kwam om 21:51 de 2e een zwart reutje, blauw bandje, 405 gram, de 3e om 23:30 een bruin reutje, paars bandje, 365 gram. De volgende dag om 0:20 kwam de 4e een bruin reutje, licht blauw bandje, ter wereld. Allemaal gezonde puppy’s. Om 3:00 werd er nog een zwart pupje geboren helaas was deze al dood, voor haar had het allemaal te lang geduurd.

Tijdens het vorderen van de bevalling van Numa werd het steeds duidelijker dat de bevalling van Lola niet lang op zich zou laten wachten.

Bevalling van Lola: Lola was tijdens de laatste uren van de bevalling van Numantina erg onrustig aan het rondlopen en zuchten. Om 6:40 liepen we even buiten en kwam met de 1e wee het vruchtvlies van de 1e pup naar buiten. Met de dierenarts probeerden we om Lola weer snel terug naar binnen te krijgen. Dat was niet gemakkelijk want ze wilde gaan zitten. Toen we binnen kwamen was er niks meer te zien.

Om 8:00 kwamen de serieuze weeën en werd de 1e pup om 8:05, zwart een reutje, groen bandje, 430 gram geboren. De 2e kwam om 9:25 een zwart reutje, grijs bandje, 400 gram, om 11:05 de 3e een zwart reutje, geel bandje, 420 gram, nr. 4 om 11:15 een bruin teefje, roze bandje met hartjes, 360 gram. Het ging snel, om 11:50 nr. 5 een bruin teefje, oranje bandje, 345 gram, nr. 6 kwam om 12:25, een bruin

reutje, rood bandje, 430 gram de zevende pup een bruin reutje, bruin bandje, 345 gram werd om 14:05 geboren. Alle pups zijn gezond en gingen meteen bij de moeder drinken.

Gelukkig hebben we bij de bevallingen hulp gehad van Yvonne en Hanneke. Zonder hun hulp zou ik niet geweten hebben hoe ik het had moeten volhouden. 2 bevallingen achter elkaar

10 gedachten over “Numa en Lola zijn bevallen!

 1. Anne Griffioen

  Zag net de bevallingen!!! prachtig om te zien Marijke. Fantastisch. We kijken er naar uit om ze te komen bewonderen Ik hoop dat alle pups en de mama’s het goed stellen en jij ook natuurlijk

 2. Hanneke van der Bom

  Echt zoooooo SUPER en ondanks de weinige uurtjes slaap was het ern genot om te mogen helpen met de bevallingen hoor!

 3. Tine Vercruysse

  Wauw! Wat een intense dagen! We bekeken al enkele dagen meermaals per dag de website om te zien of er al nieuws was. Jammer voor het pupje die het niet gered heeft… We hopen dat de moeders en pups het verder goed stellen en duimen dat er misschien al een puppy voor ons bij zit. Bedankt in elk geval om jullie website zo goed bij te houden, het is leuk meevolgen op die manier! Proficiat!

 4. Saskia van den Bos

  Wat een marathon inderdaad.
  Fijn dat alles goed is gegaan.
  Proficiat met alle pups.
  Lieve groetjes en tot snel

 5. Lilian Hendricks

  Wat een fantastisch nieuws! Gefeliciteerd! Hopelijk gaat het met beide dames goed en kunnen jullie zelf ook weer een beetje bijkomen. We kijken uit naar het kraamschudden;) heel veel plezier en succes in de eerste weken. Liefs familie Hendricks

 6. Heini Magdaleens

  Super, we kunnen wachten om kennis te maken!!!
  Alvast een dikke proficiat aan de kersverse moeders!

 7. Liesbeth, Günther, Saar

  Gefeliciteerd! Spannend hoor, voor alle wachtenden, maar ook tijdens de bevallingsmarathon. We zijn benieuwd!

 8. Anne Griffioen

  Waaaaaw gefeliciteerd
  Was een heel klus voor de hondjes zowel als voor de “humans” zo te lezen. Sterkte voor de komende dagen. We kunnen niet wachten om te komen kijken !

Gesloten voor reacties.